Hvad vil det sige at være med i et repræsentantskab?

Når du er med i repræsentantskabet hos nef Fonden, får du mulighed for at komme med forslag til drift og udvikling af fonden. Gennem repræsentantskabet har du også mulighed for at stille op til bestyrelsen, hvor du vil få yderligere indflydelse. Både som en del af repræsentantskabet og bestyrelsen vil din stemme blive hørt i forhold til de beslutninger, som træffes i nef Fonden.
Der afholdes to ordinære repræsentantskabsmøder om året, hvor fremtidige planer for nef Fondens virke vil blive taget op og godkendes. Nef Fonden er afhængig af forbrugerstyringen gennem repræsentantskabet og bestyrelsen. Derfor er repræsentantskabet også en vigtig vej til at blive hørt som forbruger.
Det at være en del af et repræsentantskab og evt. bestyrelse kan ses fra flere vinkler og der er mange årsager til, hvorfor man vælger at være en del af et repræsentantskab. 
Vi har samlet nogle udtalelser fra medlemmer af det nuværende repræsentantskab, for at give et indblik i, hvad et medlemsskab har af betydning. 

Kandidaterne fortæller: 

"Repræsentantskabet er den første og vigtigste vej ind som forbruger. Nef er afhængig af forbrugernes interesse. Det vigtige er forbrugerstyringen. Det vigtigste er forbrugerindflydelsen. Det er vigtigt at vi værner om de forbrugerstyrede virksomheder. Når der er et demokratisk projekt, så støt op om den. Det vil være gavnligt for mange." Repræsentantskabsmedlem