Hvad kan du selv gøre for at få bedre styr på dit forbrug?

Der, hvor du har mulighed for at gøre en større forskel er ved at købe el til spotpris og samtidig følge dit forbrug time for time. Historisk set har el til spotpris givet den laveste el-pris. Du kan få el til spotpris hos nef Strøm. Generelt er prisen på el billigere i nattetimerne. Det kan derfor anbefales, at du eksempelvis vasker tøj og oplader elbilen i nattetimerne. Vær også opmærksom på dit strømforbrug mellem kl. 17 og 20, hvor strømmen tit er dyrere.

Vasketøj 

Når det kommer til vasketøj, så vask tøjet på lave temperaturer, gerne ved 30 grader eller derunder. Sørg også for at få samlet tøjet til en større vask - De fleste vaskemaskiner kan klare mellem 5 til 7 kg. Undgå at tørre tøjet i tørretumbleren og sæt centrifugeringen højt. På den måde sikrer du, at tøjet tørrer hurtigere, når det hænges til tørre.

Madlavning

Tjek at køleskabet står på 5 grader og fryseren på minus 18 grader, og sørg for at optø madvarer i køleskabet. På denne måde afgives gratis kulde til køleskabet. Hvis maden skal tilberedes i ovnen, så indsæt maden, mens ovnen opvarmes vha. varmluft. Når du bruger kogepladen, så kom låg på gryden, når du koger maden. Hvis du ejer en mikroovn, så gør gerne brug af den i stedet for den almindelige ovn.

El-apparater, og hvis du har elbil

Tjek, hvor meget dine el-apparater bruger i strøm og vær desuden opmærksom på, hvilke apparater, du har til at stå på standby. Hvis du har elbil, så sørg for at oplade bilen i nattetimerne, hvor strømmen er billigst.

Varme

Hold også øje med varmen i de enkelte værelser. Sørg for en stabil fordeling af varmen. En behagelig temperatur kan opnås ved 21 grader. Når du lufter ud, så sørg for at skrue helt ned for termostaten på radiatorerne. Sørg for, så vidt det er muligt, ikke at stille møbler foran radiatorerne. På den måde kan varmen let og uhindret fordele sig optimalt i rummet.

Mulighed for varmepumpe

Bliver din bolig opvarmet gennem et olie- eller gasfyr, kan det på længere sigt betale sig at skifte til en varmepumpe gennem en abonnementsordning. Se mere om bestilling af varmepumpe her.